اگر متقاضی مهاجرت به کشور آلمان هستید، بهتر است مقاله همه چیز درباره مهاجرت به آلمان را تا پایان مطالعه کنید. در این نوشتار به مهمترین قوانین و شرایط مهاجرت به کشور آلمان اشاره کردهایم. کشور آلمان یکی از کشورهای اروپایی است که از قرن بیستم ورود مهاجرین به این کشور رواج داشته است. کشور بسیار پیشرفته و صنعتی که برای بسیاری از مهاجرین به ویژه ایرانیان، مقصد خوبی برای زندگی همیشگی بوده است.
مهاجرت به آلمان نیز مانند سایر کشورها، نیازمند تابعیت از قوانین و شرایط خاص است. در حال حاضر، بسیاری از متخصصین ایرانی در حوزههای مختلف مانند مهندسی، پزشکی، هنری و . . . ؛ به دنبال اخذ اقامت دائم از دولت آلمان به طور قانونی میباشند. در سالهای اخیر، به دلیل افزایش تعداد مهاجرین، سیاستها و قوانین سختگیرانهای از سوی دولت آلمان برای مهاجرین لحاظ شده است.
هزینه مهاجرت به آلمان
محاسبه هزینه مهاجرت به آلمان با توجه به روش و شرایط مهاجرت متفاوت است. برای برخی افراد مانند دانشجویان هزینه مهاجرت کمتر از متقاضیان سرمایهگذاری در آلمان خواهد بود. به طور کلی، هزینه ترجمه مدارک، اسناد، هزینه وکیل، هزینه دریافت گواهی سلامت و آزمایشات، انگشت نگاری و . . . برای تمامی متقاضیان لحاظ خواهد شد. با توجه به اینکه، تخمین دقیق هزینههای مهاجرت به کشور آلمان مانند سایر کشورها، به دلیل نوسان قیمت ارز و یورو امکانپذیر نیست!
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان
در پایان مقاله همه چیز درباره مهاجرت به آلمان، لازم است مدارک مورد نیاز مهاجرت را نیز بیان کنیم. تهیه و تدارک مدارک لازم برای مهاجرت به کشور آلمان با توجه به شیوۀ مهاجرت هر فرد، متفاوت خواهد بود. اما در حالت کلی برای مهاجرت باید مدارک زیر از سوی افراد متقاضی ارائه شود.
- مدارک شناسایی معتبر (شناسنامه، پاسپورت، کارت ملی، کارت پایان خدمت (آقایان))
- گواهی عدم سوءپیشینه
- گواهی تایید سلامت پزشکی
- مدرک معتبر اثبات و تضمین تمکن مالی
- مدارک معتبر سوابق تحصیلی و علمی
- مدارک معتبر سوابق شغلی
انواع روش مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان از روشهای مختلفی مانند تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج، کار امکان پذیر است. برای آشنایی بیشتر با روشها و شرایط مختلف مهاجرت به این کشور، لازم است این بخش از مقاله همه چیز درباره مهاجرت به آلمان را با دقت مطالعه کنید
مهاجرت از روش سرمایهگذاری به آلمان
کشور آلمان از جمله کشورهای صنعتی اروپا است؛ که جذب سرمایههای خارجی در این کشور با توجه به بالا بودن امنیت و رشد اقتصادی، بسیار مورد توجه بوده است. بیشتر سرمایهگذاران خارجی اعتقاد دارند، کشور آلمان از زیرساختها و صنایع اقتصادی قوی برخوردار است؛ در نتیجه، سرمایهگذاری از طُرق مختلف در این کشور یعنی بازگشت سود و اعتبار چند برابری!
برای آنکه مهاجرت به کشور آلمان از طریق روش سرمایهگذاری صورت گیرد، باید متقاضیان ایرانی یک برنامه اقتصادی قوی و هدفمند ارائه دهند. پس از قبول شدن طرح از سوی دولت آلمان، امکان ثبت شرکت برای آنها طبق قوانین کشور آلمان فراهم خواهد شد. فرد متقاضی باید از تجربه، دانش و تخصص کافی برخوردار باشد؛ تا در نهایت، در سودآوری و توسعه طرح در این کشور موفق عمل کند.
هرچند هزینه مهاجرت به آلمان از این روش نسبت به سایر روشها بیشتر محاسبه خواهد شد؛ اما برخورداری از امکانات درمانی و تحصیلی به صورت رایگان، برای شخص و خانواده او فراهم خواهد شد. از سوی دیگر، با ثبت شرکت، امکان بازگشایی حساب بانکی در تمام قارۀ اروپا را نیز خواهد داشت.
مهاجرت از طریق تحصیلات به کشور آلمان
برای بسیاری از جوانان و دانشجویان، مهاجرت به آلمان از طریق ویزا یا بورسیه تحصیلی یک انتخاب درست و کم هزینه است. به این دلیل که تحصیل در دانشگاههای دولتی این کشور در بیشتر مقاطع تحصیلی رایگان میباشد. بنابراین، با کمترین هزینه، امکان تحصیل و دریافت مدرک معتبر دانشگاهی از دانشگاههای معروف این کشور را خواهند داشت. ضمن آنکه، پس از پایان دوران دانشجویی که اغلب 4 سال میباشد، میتوانند برای اخذ اقامت دائم در این کشور اقدام کنند.
نکتۀ مهمی که دانشجویان دوره کارشناسی باید به آن توجه کنند، تسلط بر زبان آلمانی میباشد. به این دلیل که در این مقطع تحصیلی به ویژه در دانشگاههای دولتی، کلیه مباحث درسی به زبان آلمانی آموزش داده میشود. ضمن آنکه باید مدرک معتبر تسلط بر زبان آلمانی (B1 یا B2) را همراه با مدارک قبولی در دانشگاههای دولتی ایرانی را برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنند.
برای آن دسته از افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، شرایط تحصیل در این مقطع، هم به زبان آلمانی و هم انگلیسی وجود خواهد داشت. هزینه تحصیل در این مقطع در دانشگاههای دولتی آلمان نیز اندک میباشد. متقاضیان باید مدرک آیلتس با نمره قبولی 6.5 و مدرک زبان آلمانی (B2) را به دانشگاه موردنظر ارسال کنند. بهتر است یادآور شویم که ارائۀ مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان برای دانشجویان هر مقطع متفاوت خواهد بود!
مهاجرت از طریق کار به آلمان
ویزا جستجوی شغل: یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان، اقدام از طریق ویزای جستجوی کار میباشد. کشور آلمان، نیروهای متخصص مورد نیاز خود را اعلام مینماید؛ افرادی که از مهارت و دانش کافی برخوردارند، میتوانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند. مدت اعتبار این ویزا برای افراد خارجی 6 ماه میباشد. فرد در این بازه زمانی، باید در کشور آلمان متناسب با شاخه تحصیلی یا تخصصی اقدام به یافتن شغل موردنظر کند. البته باید عنوان کنیم که شرایط دریافت ویزا جستجوی کار در آلمان در سال 2021 متفاوت شده است. افراد متقاضی تنها با دو سال تحصیل در رشته تخصصی خود و در صورت تایید دولت آلمان، امکان فعالیت در این کشور را خواهند داشت.
ویزا کار از طریق Job Offer: در این روش، متقاضی باید از کارفرما یا شهروند آلمانی دعوتنامۀ استخدام دریافت کند. پس از آنکه تخصص و مهارت شما در حرفه موردنظر، از سوی کارفرما مورد تایید واقع شد؛ امکان دریافت ویزای کار برای متقاضی فراهم میشود. پس از مهاجرت به کشور آلمان، امکان یادگیری زبان آلمانی را نیز خواهند داشت.
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
روش دیگر مهاجرت به آلمان، ازدواج با یکی از اتباع این کشور میباشد. ازدواج باید کاملاً رسمی بوده و تمامی اسناد و مدارک از جمله عکسهای خانوادگی، پاسپورت، ایمیل، سوءپیشینه و . . . از سوی دولت بررسی خواهند شد. به ویژه شخصی که از اتباع این کشور میباشد، باید به دولت نسبت به تامین هزینههای زندگی همسر و خود اطمینان دهد! از طرفی، فرد متقاضی برای ازدواج با تبعه آلمانی باید به زبان این کشور مسلط باشد. با گذشت 2 سال از ازدواج و زندگی مشترک و همچنین پس از 3 سال اقامت در این کشور، فرد متقاضی میتواند؛ جهت دریافت تابعیت آلمانی اقدام کند.
مهاجرت از طریق تولد
دولت آلمان از قانون خون برای مهاجرت از طریق تولد فرزند پیروی میکند. حداقل یکی از والدین آلمانی باید آلمانی باشد و همچنین در خاک آلمان نیز زندگی کند. هر چند شرایط دیگری نیز برای این روش در نظر گرفته شده است. از جمله اینکه والدین فرزند نامعلوم باشند و تابعیتی نداشته باشند یا والدین او اقامت دائم در این کشور داشته باشند و حداقل 8 سال در آلمان زندگی کنند. در این حالت، فرزند آنها تا قبل از سن 21 سالگی میتواند جهت اخذ تابعیت آلمانی اقدام کند.
1 دیدگاه دربارهٔ «مهاجرت به آلمان»
باتشکر از متن مختصر و جامعی که ارائه دادید