سالانه دولت استرالیا بر اساس برنامههای سنواتی خود، چندین روش برای اخذ ویزا جهت مهاجرت به این کشور با ویزای سرمایه گذاری استرالیا را اعلام مینماید. از این رو کسانی که مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری را انتخاب کرده اند باید به این موضوع توجه نمایند.
با توجه به وسعت کشور استرالیا و برنامههای بلندمدت این کشور جهت توسعه، اعطای ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا در اولویت این کشور است.
شرایط مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری:
دولت استرالیا در جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری استرالیا وبر اساس برنامههای توسعهای و تعریف پروژههای سرمایه گذاری، با جذب سرمایه گذاران سایر کشورها و اعطای تابعیت به آنها و خانوادههایشان، سرمایههای لازم جهت توسعه و تکمیل پروژهها و طرحهای توسعه را تأمین مینماید.
لذا متداولترین و سادهترین راه برای اخذ ویزاهای اقامتی در کشور استرالیا روش سرمایه گذاری و یا ثبت شرکت در کشور استرالیا میباشد.
متقاضیان اخذ ویزای سرمایه گذاری استرالیا جهت مهاجرت به استرالیا که با هدف اخذ ویزای اقامت برای خود و خانوادههایشان در این راه گام مینهند، لازم است بدانند این مسیر نیازمند داشتن سرمایه کافی مطابق ضوابط دولت استرالیا است.
اما نکته حائز اهمیت در گام نخست آن است که برای اخذ ویزای سرمایه گذاری استرالیا:
- مراحل انجام کار کدامند؟
- چه شرایطی را بایستی در هر مرحله داشته باشید؟
- چه مدارکی، با چه فرمتی و به چه سازمانی تحویل گردد؟
در پاسخ به این سؤالات و در ادامه این بحث، روند کلی و چگونگی پروسه مهاجرت با گرفتن ویزای سرمایه گذاری به کشور استرالیا را بصورت مفصل توضیح میدهیم.همراه ما ادامه فرآیند مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری را بیاموزید.
در این بخش به معرفی عناوین ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا میپردازیم:
- ویزای سرمایهگذاری برای اقامت دائم کشور استرالیا، ساب کلاس ۱۳۲
- ویزای سرمایهگذاری برای اقامت موقت کشور استرالیا، ساب کلاس ۱۸۸
- ویزای سرمایهگذاری، نوآوری در کسبوکار، اقامت دائم کشور استرالیا، ساب کلاس ۸۸۸
- ویزای سرمایهگذاری، اسپانسر ایالتی-منطقه ای، اقامت کشور استرالیا، ساب کلاس ۸۹۲ و سابکلاس ۸۹۳
- ویزای سرمایهگذاری برای اقامت دائم مستقل کشور استرالیا، ساب کلاس ۸۹۰ و سابکلاس ۸۹۱
برای دریافت هریک از ویزاهای فوق، لازم است شرایط کلی ذیل در مورد متقاضی سنجیده شود:
شرایط سنی ویزای سرمایه گذاری استرالیا
در خصوص ویزاهای سرمایه گذاری و مهاجرت به کشور استرالیا از این طریق، با توجه به اینکه فرد متقاضی بهعنوان سرمایهگذار اقدام به درخواست مینماید، لذا لزومی به پایین بودن سن که اصطلاحاً افراد متقاضی ویزاهای کاری بایستی آن را داشته باشند نیست، اما با این وجود در بیشتر ویزاها حداکثر سن برای متقاضیان ۵۵ سال در نظر گرفتهشده است.
مقدار دارایی
یکی از شروط اساسی دریافت ویزاهای سرمایه گذاری کشور استرالیا، داشتن دارایی منقول و غیرمنقول باقابلیت نقدشوندگی و انتقال پول آن به کشور استرالیا به میزان مورد نیاز براساس دلار استرالیا که قیمت ارز دولتی دلار استرالیا مرجع بانک مرکزی ایران است.
منظور از اموال منقول، حسابهای نقدی، طلا و جواهرات، خودرو و سایر داراییهایی که قابلیت اثبات مالکیت و امکان ارزیابی و ارزشگذاری داشته باشند و منظور از اموال غیرمنقول عبارتند از املاک، شامل زمین، ساختمان، آپارتمان و … که مالکیت آن بهصورت قطعی بنام متقاضی، همسر و یا فرزندان وی باشد.
اثبات کارفرمایی
متقاضیان اخذ ویزای سرمایه گذاری جهت مهاجرت به استرالیا میبایستی اثبات کند که طی دو سال اخیر کارفرما و یا خویشفرما بوده اند.
به تعبیر دیگر نباید طی دو سال اخیر کارمند باشد. هرچند اثبات کارفرمایی بهسادگی امکان پذیرنیست، اما در صورت داشتن هریک از شرایط ذیل اثبات کارفرمایی فراهم می گردد:
- داشتن مالکیت به میزان حداقل ۳۰ درصد سهام یک شرکت ثبتشده
- داشتن جواز کسب معتبر و مرتبط با بیزینس ارائهشده
- داشتن پروانه ساختمانسازی برای افرادی که بهعنوان شغل ساختوساز اقدام مینمایند.
- داشتن قراردادهای مشارکت مدنی برای افرادی با شرکای دیگر بیزینس فعالی داشته باشند.
- داشتن پروانه بهرهبرداری فعالیت تولید و کارگاهی
گردش مالی
شرط اساسی دوم برای اخذ ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا جهت مهاجرت به این کشور داشتن ترنور مالی (Financial turnover) فروش یا واریزی بهحساب فرد متقاضی و یا شرکتی که فرد دارد به میزان سالانه حداقل مورد نیاز ویزای درخواستی است.
گزارش گردش مالی مربوط به دو سال آخر و یا سه سال از ۴ سال اخیر می بایستی از بانک و یا بانکهایی که فرد در آنها حساب بانکی دارد اخذ گردد. گزارش مالی اخذشده از بانک بایستی دربرگیرنده این موارد باشد:
- گردش مالی بستانکار (Credit)
- گردش مالی بدهکار (Debit)
- مانده (Balance)
البته در برخی فعالیتها و بیزینسها ممکن است که گردش مالی نقدی نیز داشته باشند ازجمله در مورد فعالیتهایی خدماتی، رستوران، مغازه، پزشک، فروشگاه و … که ممکن است بخشی از گردش مالی بهصورت نقدی و یا بهصورت تبادل چک باشد.
در این اینگونه موارد، حسابرس در زمان بررسی صورتهای مالی میزان گردش مالی نقدی را با توجه به نوع فعالیت تخمین میزند و متناسب با بازار واقعی آن بخش از گردش مالی را تأیید مینماید.
ارزیابی املاک و داراییها و همچنین بررسی و حسابرسی صورتهای مالی متقاضیان اخذ ویزاهای سرمایه گذاری مهاجرت به استرالیا توسط کارشناسان رسمی آرمان سنجش صورت میگیرد.